Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει!




" Πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει! "είπε ο γάτος Ζορμπάς στηνΚαλότυχη αποχαιρετώντας την.
Θα αφήσουμε  κι εμείς το "μαύρο κύμα¨ κάνοντας όμως πρώτα κάποιες δημιουργικές εργασίες. Ζητήθηκε από τα παιδιά να επιλέξουν  μια εργασία (αυτή που τους άρεσε περισσότερο). Μπορούσαν   να εργαστούν  ατομικά ή ομαδικά.
Ας δούμε τι έκαναν: 

Ο Διονύσης Καραβίτης διάλεξε να περιγράψει τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος της Κενγκά ως εξής: 


"Έκανα βόλτα στην παραλία, ήταν ένα όμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα. Η φύση γύρω μου ευωδίαζε, άκουγα τον ήχο της θάλασσας και είχα γαληνέψει. Ξαφνικά, την προσοχή μου τράβηξε ένας γλάρος, ένας γλάρος με κολλημένα μαύρα φτερά, λίγα μέτρα έξω από την παραλία να προσπαθεί να πετάξει μακριά.
Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς ήταν μαύρα και κολλημένα τα φτερά του, όμως όταν παρατήρησα προσεκτικότερα, δυστυχώς είδα πως επρόκειτο για άλλη μία περτελαιοκηλίδα. Συμβαίνει πολύ συχνά… και πάντα κάποιο δύσμοιρο πλάσμα πέφτει θύμα αυτού του απαίσιου υγρού. Ένιωσα την καρδιά μου να σφίγγεται βλέποντας το δύστυχο ζωντανό να αγκομαχάει – εξαιτίας ενός πράγματος που δεν έπρεπε να υπάρχει – αντί να απολαμβάνει την ζωή του. Ένιωσα… ντροπή! Ένιωσα ντροπή για κάτι που εμείς όλοι ευθυνόμαστε. Συνέχιζα να τον παρατηρώ άπραγος. Αντιμετώπισα αυτό το περιστατικό όπως όλα τ’άλλα. Γύρισα την πλάτη μου και άλλαξα δρόμο.
Καθώς γυρνούσα, ένιωσα ένα είδος τύψεων, σκέφτηκα όμως, ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω για να βοηθήσω τον ετοιμοθάνατο γλάρο… ή μήπως και όχι;… "


Άλλοι δημιούργησαν  αφίσες  με οικολογικό μήνυμα όπως η Ειρήνη Δημητριάδου





 και ο Σωτήρης Καβαδάκης



Άλλοι ζωγράφισαν  όπως η Καλλιόπη Δρόσου

 

η Αναστασία Καλούδη 
η Αναστασία Ζήβα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου